|
|
|
... tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval (esetleg mákkal, apróra tört pisztáciával, mandulával... |
2023-09-03 10:47:50 |
|
|
|
|
|
|
... bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény lenne, egy kevés langyos tejet adhatunk hozzá.) A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lazán átgyúrjuk, és két részre osztjuk, a két részt hengerré sodorjuk. A két hengert egyenként 30 korongra vágjuk. A korongokat lisztben megforgatjuk, és a vajjal kikent tepsibe tesszük... |
|
2018-12-25 09:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részr... |
2018-09-16 17:43:08 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.|... |
|
2018-09-16 17:25:45 |
|
|
|
|
|
|
... tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj A lekenéshez: 2 teáskanál só, 25 dkg margarin, Tetejére: 1 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt megfuttattam a langyos, cukros tejben(zero), amikor megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem ... |
|
2018-07-04 12:29:56 |
|
|
|
|
|
|
... és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy sűrű, palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Ha kell, tejjel hígítjuk. Fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, beleforgatjuk a csirkemell darabokat, közepes lángon étolajban megsütjük. Közben megforgatjuk. Salátával fogyasztottuk.
... |
2018-06-07 23:46:45 |
|
|
|
|
|
|
... cukrozott dió (ízlés szerint)
Elkészítés
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel összekeverjük a sót, a porcukrot, az étolajat, a megkelt élesztőt és a tojássárgákat. A többi tejjel jól megdagasztjuk, majd a tésztából 6 db cipót formázunk.
A cipókat egyenként téglalap formára nyújtjuk, lekenjük az olvasztott... |
2018-05-23 23:58:10 |
|
|
|
|
|
|
... órán át.
Közben a töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.
Borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos töltelékkel. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.
Egy tepsit ... |
2018-05-07 18:12:12 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítése:
Először felfuttatjuk az élesztőt langyos, cukros tejben és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Összegyúrjuk és kelesztőtálban fél órát kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, felezzük el. Nyújtsuk pár milliméter vastagságú téglalapra, kenjük meg a tésztánkat ketchuppal, szórjuk meg oregánóval, majd fedjük be a négyzet alakú sonkával és szór... |
2018-03-09 00:48:57 |
|
|
|
|
|
|
... kidolgozzuk, akár dagasztógép segítségével, majd egy konyharuhával letakarva kb. 1 órát kelesztjük langyos helyen. (A tészta gyúrását, dagasztását kenyérsütőgépre is rábízhatjuk.)
Ha szépen megkelt, átgyúrjuk, a sütőformába igazítjuk, és megkenjük a tejföllel, megszórjuk a kockákra vágott szalonnával és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot hinthetünk rá, és akár... |
2018-02-13 13:39:50 |
|
|
|
|